پایگاه علمی دکتر نقی سنایی (عضو هیأت علمی دانشگاه)

اخلاقی: مبانی و مفاهیم اخلاق اسلامی، اخلاق کاربردی، اخلاق خانواده، اخلاق حرفه ای، فلسفه اخلاق، عرفان اسلامی

پایگاه علمی دکتر نقی سنایی (عضو هیأت علمی دانشگاه)

اخلاقی: مبانی و مفاهیم اخلاق اسلامی، اخلاق کاربردی، اخلاق خانواده، اخلاق حرفه ای، فلسفه اخلاق، عرفان اسلامی

پایگاه  علمی دکتر نقی سنایی (عضو هیأت علمی دانشگاه)

1- استفاده از مطالب سایت با ذکر آدرس سایت (drsanaei.blog.ir) و به نام دکتر نقی سنائی، نه تنها منعی ندارد، بلکه موجب افتخار و مباهات خواهد بود.
2- با التفات به تخصّصی بودن مطالب، در صورت امکان از نظرات ارزنده تان، حقیر را بهره مند فرمایید.
3- اینجانب دارای وبلاگ به آدرس http://drsanaei.blogfa.com/ می باشم که در صورت تمایل از مطالب متنوع آن بهره وری فرمایید.
4_ لطفا در کانال آیات و احادیث اخلاقی با آدرس drnaghisanaei@ در پیام رسان ایتا عضو شوید و دوستان و گروه ها را تشویق و توصیه فرمایید تا عضو شوند و از آیات و احادیث اخلاقی همراه با منابع و مأخذ بهره ببرند و بدین وسیله در تبلیغ دستورات اخلاقی دین مبین اسلام سهیم شوید.تشکر و ارادت

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
بایگانی
آخرین نظرات
نویسندگان

143- فضائل اخلاقی لیله القدر

شنبه, ۱۳ خرداد ۱۳۹۶، ۰۷:۱۶ ب.ظ

 1- لیلة‌القدر خیر من الف شهر:

چگونه شب قدر برتر از هزار ماه است؟

بهتر بودن این شب از هزار ماه، به خاطر ارزش عبادت و احیای آن شب است. یک نماز، یک قرائت قرآن، یک کار نیک برابری می‌کند با نماز و قرآن و... هزار ماه ( حدود 83. سال و 4 ماه)

2- هی (لیلة‌القدر) الی یوم القیامه:

 آیا شب قدر تنها در زمان پیامبر (ص) بوده یا در هر سال وجود دارد؟

رشید الدّین میبدی مفسر معروف اهل سنت در کشف الاسرار (ج10 ص 559) به نقل از عده‌ای می‌آورد: شب قدر در روزگاران پیامبر (ص) بوده، سپس از میان رفت: (اما خود رشیدالدّین مخالف آن نظر بوده و می‌گوید: شب قدر تا قیام قیامت باقی است)

شب قدر در هر سال وجود دارد زیرا:

الف) با توجه به آیات شریفه سوره قدر، شب قدر در هر سال تا قیام قیامت وجود دارد و آن شبی است که در فضیلت و قدر و منزلت، برتر از هزار ماه است، فرشتگان همراه با ملک اعظم (روح) هرساله در آن شب به زمین می‌آیند تا مقدرات یک سال را نزد ولی مطلق زمان آورده و بر او عرضه و تسلیم نمایند.

این واقعیت (لیله القدر) از نخستین روز خلقت بوده و بر نخستین وصی او نازل می‌شد و تا قیام قیامت این کار ادامه دارد

محل نزول ملائکه در حیات رسول خدا (ص)، آستان مبارک آن حضرت بوده است، پس از او؛ به محضر امیرالمؤمنین (ع)، سپس ائمه طاهرین یکی پس از دیگری، امروزه به محضر امام زمان (عج) نازل می‌شوند و این کار همه ساله تکرار می‌شود و انقطاعی ندارد.

ب) از ظاهر آیه شریفه « تنزل الملائکه و الروح ... » تداوم این امر فهمیده می‌شود            فعل مضارع (تنزل         تتنزل و در زمان حال یا آینده ) استمرار و دوام را می‌رساند یعنی فرشتگان و روح پیوسته و همواره فرود می‌آیند. همچنین آیه سلام هی حتی مطلع الفجر         جمله اسمیه و نشانه دوام می‌باشد.

از ابوذر غفاری روایت شده که به رسول خدا (ص) عرض کردم: ای رسول خدا لیله القدر هی شی تکون علی عهد الانبیاء ینزل فیها فاذا قبضوا رفعت؟         آیا شب قدر و نزول ملائکه در آن شب، تنها در زمان پیامبران وجود دارد و چون پیامبران از دنیا رفتند دیگر شب قدری وجود ندارد؟


فرمود: لا بل هی الی یوم القیامه.          نه بلکه شب قدر تا قیام قیامت هست.

بنابراین از مجموع آیات سوره قدر و روایات شریفه به خوبی استفاده می‌شود که شب قدر منحصر در زمان رسول خدا نیست بلکه تا قیام قیامت ادامه دارد و آن کسی هم که ملائکه بر او نازل می‌شوند اوصیای پیامبرند و امروزه حضرت مهدی (عج) است و این فضیلت، نعمت، قدر و منزلت شب قدر است.

3- انه ینزل فی تلک اللیله امر السنه: 

صاحب شب قدر کیست؟ وقتی شب قدر در هر سال و تا قیام قیامت ادامه دارد پس باید صاحب شب قدر نیز برای همیشه وجود داشته باشد و گرنه فرشتگان بر چه کسی فرود آیند و کتاب تقدیر را نزد چه کسی بگشایند و مجاری امور را به اذن الله به چه کسی بسپارند؟ امام علی (ع) : انّ لیله القدر فی کل سنه و انه ینزل فی تلک اللیله امر السنه و ما قضی و لذلک الأمر ولاهً بعد رسول الله (ص).

شب قدر در هر سالی هست، در این شب امور همه سال (تقدیرها و سرنوشت‌ها) فرو فرستاده می‌شود، پس از درگذشت پیامبر (ص) نیز این شب، صاحبانی دارد. امروزه صاحب شب قدر، امام زمان عج است و این فضیلت و منزلت این شب عظیم است.



موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۳/۱۳
نقی سنایی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی