410- حضرت زینب کبری (س) و اخلاق پرستاری
ولادت با سعادت حضرت زینب کبری (س) و به برکتش روز پرستار مبارک باشد
حضرت زینب کبری (س) قهرمان کربلا، خطبه خوان آتشین در کوفه و شام و نزد یزید و یزیدیان، مراقب و پرستار امام سجاد (ع) که در کربلای معلی به شدّت بیمار بودند، عقیله بنی هاشم، استاد بی معلّم، متفکر بی استاد، اسوه صبر و استقامت بود.
پزشکی و پرستاری یکی از حرفههای محبوب و ارزشمند در معارف اسلامی است که به خاطر حفظ جان انسانها ارزش بالایی دارد. این حرفه نیز مانند سایر شغلها اصول و قوانین اخلاقی دارد که اگر رعایت شود میتواند ارزش و تقدس آن را بالاتر ببرد .
بر اساس آموزههای دینی دلسوزی و محبت به بیماران که خود را در پرستاری و مراقبت و انواع رسیدگیها نشان میدهد، بسیار ارزشمند است و ثوابهای زیادی دارد. پیامبر خدا صلیالله علیه و آله و سلّم: «هر کس یک شبانهروز بیمارى را پرستارى کند، خداوند، او را همراه با ابراهیم خلیل، برمىانگیزد و بهسان برقى پُر درخشش، از صراط مى گذرد.»
همچنین از امام على علیهالسلام نقل است که پیامبر خدا فرمود: «هر کس در برآوردن نیاز بیمارى بکوشد، خواه آن را برآورد و خواه برنیاورد، از زیر بار گناه خویش بیرون مىرود، بهسان آن روز که از مادر، زاده شده است، در این هنگام، مردى از انصار گفت: اى پیامبر خدا، پدر و مادرم به فدایت! اگر بیمار از خانواده شخص باشد، آیا درصورتیکه در برآوردن نیاز خانواده خویش بکوشد، این کار، پاداش بیشترى ندارد؟ فرمود: چرا دارد.»بنابراین پرستاری یکی از باارزشترین کارهای اخلاقی است که برای سلامتی دیگران تلاش میشود و حفظ جان یک انسان و زنده کردن او مساوی با زنده کرده همه عالم در قرآن دانسته شده است